I WANT TO MAKE MEMORIES ALL OVER THE WORLD

2014-07-31
01:57:18

Sommar och sol

Är inte bara Sverige som har det varmt utan även Banff har haft ett par fina dagar (dogen galen värmebölja vilket jag är glad för)! 
 
I lördags tog jag och Zoey hennes retro husbil och drog till Lake Louise för en planerad hike till ett tehus som skulle ta ca 4h tor. Trodde vi iaf! Men aldrig mer ta bilen till ett turistställe på en helg (hur man nu ska hitta ett icke-turistställe i en stad som bokstavligen talat är byggt för turister vet jag inte..) för herregud vad det var bilar! Fullständigt omöjligt att hitta parkering så slutade med att vi åkte hem igen och gjorde en mini hike vid Norquay som heter Stoney Squaw. Väldigt enkel men fin utsikt ändå. Och jag hade ändå varit och sprungit på morgonen så var inte så ledsen för tappad motion. 
I söndags var jag med jobbet på Brunch då Tash hade sin sista dag. Och vilken jäkla buffét! Största jag sett fanns allt möjligt att välja på så rullade i princip därifrån. Men gott var det. 
 
Idag så hyrde jag, Ingrid och Parker kanot och paddlade ut till vermillion lakes. Supermysigt :) Ingrid har föresten bokat sin resa nu, så bara drygt 2 veckor till hon lämnar mig. Fy kommer bli så ensamt känns som alla åker här i från. Och det här vet jag att ni där hemma kommer bli glada över att läsa men jag längtar tills jag ska lämna den här staden! 
 
Och att jobba kvällar är rätt najs ändå, då har man ju hela dagen på sig att göra saker och jag som föredrar att träna på morgonen kan då göra det, eller njuta av solen om man vill det. Sen att vi aldrig jobbar mer än 6 timmar per kväll gör det hela ändå bättre. Då bir man inte lika död i kroppen och huvudet. 
 
 
 
 
2014-07-25
06:32:24

Healy Pass

Jag, Andres och Tash hikeade till Healy Pass igår. Det ligger vid Sunshine Village, eller bakom så tog deras bil dit för att sedan vandra lite drygt 5 timmar tur och retur. Var jättefint och ganska lagom svårt, 650 m elevation gain. Massa fina ängar och sjöar och fin utsikt! Var rätt kul att se Sunshine från en annan vinkel också. Önskar dock att man hade kunnat åka snowboard ner. 
 Fick ont i höften på vägen ner, riktigt molande värk vet inte riktigt vad det kan bero på hoppas det inte är något.
 
Imorse var det jobb på schemat, fick jobbet på Delta lätt som en plätt och började redan idag. Kl 6 på morgonen. Allt var nästan precis som sist och det kom tillbaka väldigt lätt. Tänk om det alltid kunde gå så smidigt att börja ett "nytt" jobb. Att man redan kan menyn utan och innan och vet vad köket går med på och vart allt är etc. Det enda som förvånade mig var nivån på personalen. Vet inte riktigt hur det kan ha gått från att de endast haft superbra personal som jobbat STENhårt (under världens strängaste manager ever iof) till att ha den lataste personal jag någonsin träffat. De som så gärna vill vara fine dining och deras "Delta Standars" som det är så viktigt att följa verkar helt ha glömts bort och servitrisen nu gör minsta möjliga jobb och mesta möjliga klagande. Jag menar om ni bara ger 10% service kan ni ju inte förvänta er någon bra dricks... Så 2-3 dagar blir nog rätt lagom haha. 
 
 
Litet break- var inte riktigt så nice som det ser ut vi blev fullkomligt uppätna av mygg!
 
 
 
 
 
 
 
2014-07-21
22:47:26

Monday

Sitter och värmer mig under täcket, fy låter som vinter men blev kall efter att jag tränat trots varm dusch efteråt.. 
 
Igår jobbade jag mitt sista pass på Toque, jag vet att jag inte jobbade där länge alls men är så glad över mitt beslut och så skönt att jag inte har några fler timmar där. Kändes som att jag bara ödslade min tid, tjänade i princip ingenting då vi inte hade några gäster. Vilket jag kom på att jag inte berättat. Sa upp mig för en dryg vecka sedan och har istället börjat jobba på en annan restaurang som heter El Toro. Det är en tapasinspirerad restaurang med mexikanska och kanadensiska influenser. Min housemate jobbar där och trivs bra samt tjänar mycket pengar så kände att det är ett säkrare kort för mig då hela vitsen med att jag skulle stanna här över sommaren är för att spara massa pengar.
 
Sen på onsdag har jag en intervju för det hotellet jag jobbade på förra vintern med den galna managern. Managern är borta tack gode gud annars hade jag aldrig hört av mig till dem. Det som skulle vara ultimat är om de skulle anställa mig som frukostservitris ca 2-3 dagar i veckan och de verkar väldigt intresserade. Skulle vara så skönt att börja där då jag redan vet precis hur allt fungerar. Så om allt går som jag vill kommer jag ha 1,5 jobb för resten av tiden här. Så ja hej då fritid, hej reskassa till Sydamerika!
 
Så det har blivit en del ändringar i mitt liv, inte så mycket spännande dock men det känns bra. Har även bestämt mig för att ha minst en vit månad (utan alkohol). Har känt mig äcklad av hur mycket alla dricker här och hur allt enbart kretsar kring det så vill ta lite avstånd ett tag. Har ju aldrig riktigt varit någon festprisse heller men just nu känner jag mig som en tråkig tant som inte är särskilt social men jag har verkligen inte råd att lägga ner pengar på sådant heller.. 
 
Det har blivit mycket svalare här, och regnigare de senaste dagarna men det är rätt skönt för då kan man sova på nätterna. Inte på morgonen dock då mina jäkla grannar tycker det är en jättebra idé att såga träd(?) mellan 6.30-10.00 varje morgon...