I WANT TO MAKE MEMORIES ALL OVER THE WORLD

2011-04-28
19:55:00

Första dagen på mitt nya liv

Första riktiga jobbdagen. Matilda var fortfarande i Sverige och skulle inte komma förrän senare på eftermiddagen så det var bara jag och Jani vilket kändes lite konstigt eftersom det är hon som visat mig allting. Men det gick så bra så. Började med att morgonfodra och sen fick jag lite längre lunch som att mamma och pappa skulle åka. Sen gjorde jag i ordning hästar till honom, satte hästar i skritten, longerade en del, tog in och ut från paddocken m.m. Lassie fick gå en liten stund i paddocken och äta massa gott grönt gräs!

Lunchen äts på vardagar hemma hos familjen och det var ändå lite stelare utan Matilda haha. Fast mamman, som också heter Christine, är väldigt gullig och trevlig. Under eftermiddagen så tvättade jag de hästar som skulle tävla på fredagen och det uppskattas inte att bli tvättad på huvudet! Jag red även Lassie i ridhuset. Är förvånad över att hon är så lugn! Trodde hon skulle ha jättemycket överskottsenergi. Sen kom Matilda med sin nya söta lilla lilla lilla hundvalp. Så himla gullig och pluttig! Lilla Smilla :)

2011-04-27
19:49:00

Lund- Kiel

Gick upp nästan lika tidigt idag med, åt en väldigt god hotellfrukost måste jag säga! Sen var det bara att åka vidare till Borelund och hämta hästen för att åka vidare mot Bovenau. Tyvärr så hade mamma migrän stackaren så hennes resa var nog inte så rolig… Annars måste jag säga att den här biten gick mycket smidigare!

Det tog väl en 40 minuter innan vi var på Öresundsbron och Danmark. Första gången Lassie kom utanför SverigeJ Och första gången jag kör bil i ett annat land. Fast det var ju ingen skillnad typ. Förutom att jag och mamma absolut inte kunde komma på vilken färg svenska hastighetsskyltar har! Dagens ilandsproblem? Lite konstigt iaf med tanke på att vi sett sådana under hela dagen innan och samma dag :P

Sen när vi kom till Rödby ca 2 timmar senare skulle vi ta färjan därifrån till Puttgarden och därifrån var det bara 1-1.5 h kvar! Var lite krångel för jag fattade inte vart man skulle med den jäkla lastbilen så vi körde till fel kö och danskar kan var väldigt otrevliga märkte vi så vi fick backa hela vägen tillbaka (typ 500 m) och ställa oss i rätt kö. Tror de flesta undrade vad vi höll på med- vi med. Missade första färjan och var lite rädda att vi skulle hamna på samma färja som tåget går på och var på väg att vänta på ytterligare en färja. Men det var tur att vi inte gjorde det för det var ingen tågfärja. Vi hade blivit avrådda att åka på den då tåget startar innan man får åka av och det släpps ut jättemycket avgaser då. Inte så bra för hästen. Där blev det lunch och hon stod superlugnt. Hon hade ju hö.

När vi väl kom fram var det bara att ställa in henne i hennes box och slänga in mina väskor i mitt lilla hus innan jag gick och hjälpte Jani lite under eftermiddagen. Satte lite hästar i skritten, gjorde i ordning några hästar till honom och fodrade och sopade och så. Satte faktiskt in Lassie en stund i skritten också eftersom att hon har stått hela dagen.

Efter jobbet åkte jag, mamma, pappa och Chips in till Kiel för att köpa lite ”basvaror” och sen käka middag. Hittade faktiskt till samma Vapiano som jag och Matilda var på för två veckor sedan. Är lite imponerad av mig själv faktiskt haha. Sjukt lång dag och jag tror alla fyra somnade som stockar.

 


2011-04-26
19:47:00

Lång första resa!

Gick upp kvart i sex för att fixa lite innan jag och mamma åkte till stallet kl 7. Där fick Lassie badas så hon inte såg alldeles skitig ut nu när hon ska bort. Mamma gjorde hö och sen när det var klart var det bara att lasta in henne i lastbilen och åka.

Första stoppet var i Vårsta hos distriktsveterinären då man måste få ett hälsointyg utfärdat av en sådan och de var schyssta och lät oss göra det på vägen så vi slapp betala flera tusen för att de skulle komma under jourtid. MEN det tog galet lång tid tror inte vi var därifrån förrän en timme senare så det gick ju inte särskilt smidigt. Lassie hade väldigt svårt att stå still men sen när vi kom ut på motorvägen lugnade hon ner sig. Skönt för hade varit skitjobbigt annars!

 

Sen när vi inte hade alls långt kvar till Lund fick pappa för sig att vi inte skulle lyssna på GPS:en och då körde vi såklart fel! Och självklart hamnar vi i världens bilkö! Hade hänt två bilolyckor den ena 1 km framför oss och den andra kanske 2-3 km framför oss. Antagligen gjorde den ena olyckan (som inte verkade så farlig?) att den närmast oss skedde. Så vi fick vänta en timme till i en jäkla kö och då var alla rätt ordentligt trötta (även Lassie) och sura och ja det var jävligt irriterande faktiskt. Speciellt när man inte hade en aning om hur lång tid det skulle ta innan vi kunde passera. När vi väl fick åka passerade vi två mosade bilar, usch det kan inte ha gått bra för de som satt i… L Till slut kom vi iaf fram till Sara och Jakob och jag red lite innan vi åkte till hotellet för att sova. Resan tog mycket längre tid än den skulle ha gjort, tur att man har en så snäll häst.