I WANT TO MAKE MEMORIES ALL OVER THE WORLD

2011-08-31
21:03:39

Last week

Tänkte bara skriva lite snabbt, var jäkligt länge sen nu. Men sen sist jag skrev har jag klippt en massa mer hästar och ja det mesta har varit som vanligt.

I fredags så var vi iväg med två av mina unghingstar, Casarino och den efter Casall (som fortfarande inte har nåt namn), på visning eller selection eller vad det heter. De skulle iaf visas för hand och löshoppas och de var groomade till tusen. Och det rooooooligaste med det hela (not) var att jag skulle va med och visa dem. Så jag, som inte hade den blekaste aning om hur något gick till, skulle alltså springa efter Jani och hingsten med en långpisk och göra massa ljud så att den sprang fint och lyfte på svansen. Vilket iiiinteee är så lätt, speciellt inte när man inte fått öva en enda gång och vet att han blir på skitdåligt humör när han är nervös och att jag kommer få skulden för allt som inte går perfekt. Och ja, så rätt jag hade. Inte lätt, nej. Jag överlevde iaf och vi får hålla tummarna att iaf en av dem gick vidare, hoppas! Sen tappade jag bort min telefon oxå, klant som jag är. Sån tur är så har jag min tur att luta mig tilbaka på så ja den kom tillbaka till slut.
I fredags var dessutom min häst på äventyr! Hon var med Matilda på ett av hennes event utklädd till Lilla Gubben i Pippe Långstrump, eller Small Uncle som han tydligen kallas här. Så hon fick stora prickar på hela kroppen och fick gosa med en utklädd Matilda och en blyg apa hela kvällen och en jäkla massa folk som skulle fram och klappa. Tur att hon är så snäll. Ska se om jag kan få fram en bild på det kanske :)
Idag har jag klippt chefen igen, mycket klippa har det blivit just nu, är det inte hästar är det människor. Och idag så hoppade jag med Lassie, hoppade för honom i lördags oxå men idag hoppade vi lite mer ordentligt och det gick jättebra! Hon väntade på mig och sprang inte iväg och det kändes super faktiskt! Allt hårt jobb jag lagt ner på marken nu när jag inte kunnat göra så mycket annat har lönat sig :D :D kul! Sen fick jag min lön idag också vilket alltid uppskattas! Och jag ska verkligen försöka spara så mycket som möjligt till thai, bara 3 veckor och 2 dagar tills jag kommer hem!
2011-08-24
19:54:00

Tju

Hej! Idag har en riktigt riktigt bra sak hänt! En av hingstarna har åkt! Vet faktiskt inte vad den hette men den var ful och dålig haha så den fick åka tillbaka till ägaren. Skönt Igår på min lediga dag klippte jag ÄNTLIGEN Lassie så nu ser hon ut som en häst igen och idag fick hon nya skor (kom ihåg datumet nu Christine...) Hoppsan, nu börjar det regna, måste gå in! Puss!
2011-08-22
21:58:15

Frisörat

tjenix
Är ledig imorgon också! Så från att ha jobbat elva dagar som jag gjorde sist så blev det nu 1 och en halv dag, skönt faktiskt. Men känner att jag inte är särskilt trött så hade ju kunnat jobbat ett par dagar till. Well well.

Har suttit hela kvällen hos Matilda och Jani och fixat Matildas hår! Hon hade köpt extensions så har satt i dom och sen klippt ihop och fixat så nu är hon finfin :) Och Jani har visat filmer på hästarna från i helgen och lite andra helger så det var trevligt. Tycker det är så skönt att komma iväg och göra nåt annat, även om jag fick jobba lite extra...
Vi var ju iaf själva i helgen men de kom hem redan på lördag kväll och det hade gått bra, bäst med Alicia som vann 1.25 klassen och var felfri i sin andra 1.45 någonsing, Jani var supernöjd! Men de andra hade också skött sig. Så igår iaf tömde vi lastbilen på alla miljoner grejer och sen löshoppade han och jag de två hingstarna som ska visas för Holstein på fredag. Och jag fattar inte, från början var de fem hingstar som fick åka dit för de är holsteiner men nu har de krymt sakta men säkert till 4,3 och nu 2. Tydligen hade den enas mormor inte gjort nån speciell grej och den andras mormor eller nåt var under 1.60 så dom kickades ut, störda regler? svar ja. Så de andra 5 hingstarna kommer definitivt va kvar till november då dem ska visas, kul. NEJ! Men men bara att uthärda.
Idag longerades fyra av dem och sen var jag ute och gick med Casall och Casarino och de är så duktiga så jag blir helt stolt, både över dom och mig!  Sen på eftermiddagen klippte jag Alicia och sen skulle jag klippt Lassie också men då hade Peter sprungit och gömt sig nånstans och han är den enda som vill ge lugnande så ja de får bli imorn istället. Men då är jag ändå ledig så det blir perfekt egentligen :)
Nu är det kooooolsvart här ute och jag är livrädd för att en  råtta ska springa på mig så jag tänker gå in nu, natti <3