I WANT TO MAKE MEMORIES ALL OVER THE WORLD

2013-12-27
03:48:57

Boxing Day

Jag lever fortfarande. Har verkligen inte haft tid/prioriterat att blogga. Hoppas allt är bra med er där hemma och att ni haft en mysig jul :)
 
Min jul har varit bra, inte så mycket julkänsla kanske men blev pepprad med snapchats av familjen hela dagen så kändes nääääästan som att jag var med dom (eller snarare tvärt om haha). Igår, den 25e, är ju dagen man firar här så jag lagade en potatisgratäng som jag tog med hem till Ingrid, Jace, Tinks och Emilia och åt en stört god middag. Kanske den godaste julmat jag ätit?! Vart en väldigt lugn kväll då de flesta vart ute kvällen innan och jobbat hela dagen. Fick precis en present av de jag bor med en jättesöt liten handväska och handvärmare och en sak som man rullar upp hörlurarna på så de inte trasslar in sig. 
 
Jag var i Kicking Horse för en dryg vecka sen. Första riktiga puderdagen för säsongen och det var faceshots och fresh tracks hela dagen. Sjukt bra dag och riktigt bra åkning. Annars är det inte mycket snö alls här så kör fortfarande mest park och nu känner jag att det är dags för min snowboard att pensionera sig och jag är så sugen på att skaffa en mjuk parkbräda! Det får bli min julklapp till mig själv. 
 
Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva, har blivit en del festande, mycket jobb. Hade bara en dag ledigt den här veckan och likaså nästa. Har köpt lavinutrustning och bokat kurs som är i början på januari. Skönt att lära sig vad man ska göra plus att kunna åka exakt när man vill sen utan att behöva låna av någon annan. Plus att jag tror syrran hade dödat mig om jag inte går en kurs haha.. 

Sen är jag ju urusel på att fota. Första gången jag tog fram kameran var igår och den användes rätt flitigt men självklart är den kvar hos Ingrid så får bli bilder en annan dag. Ni får några mobilbilder iaf :)
 
En vanlig torsdags förfest med Tom och Toni!
 
Såhär "snygg" är jag när jag jobbar...
 
Xmas staff party för nästan 2 veckor sen. 
 
Kicking Horse!
 
Världens skönaste böna, svenska Anna som också är lifty!
 
Den här utsikten har jag alltså där jag jobbar. Ganska vackert.
 
 
Åh juste vi hade julfest för ett tag sedan också! Jättekul kväll! Blev några öl i Lift Ops innan vi gick till Day Lodge för middag och party. Hade jättekul blev ingen utgång efter Sunshine dock då jag skulle till KH dagen efter.
 
 
2013-12-04
03:32:32

December 3rd

Hej! 
Jag är nu officellt en lifty! Efter 6 dagar av "hårt" jobb gjorde vi våra prov och jag blev godkänd! Vi blev även tilldelade våra liftar och jag fick mitt förstahandsval! Så glad! Var en annan tjej som ville ha samma lift som mig men det har sina fördelar att vara Emelies lillesyrra haha. Sen att jag fick 98,5% på provet hjälpte nog det med. Med hårt jobb föresten menar jag att vi typ inte gjort ett skit, idag hade vi nog totalt 4 timmars rast helt sjukt och vi fick betalt för det. Måndag- tisdag blev mina lediga dagar dessutom så jag är happy happy!
 
Imorgon är jag ledig så om det inte är för kallt (pratas om att de inte kommer kunna öppna då det ska va närmre -30) så tänkte jag åka upp och åka bräda. VI har ingen snö här, knappt, så jag leker parkråtta och försöker komma ihåg vad jag gjorde förra året. Går helt ok faktiskt. Förra året vid den här tiden snöade det nåt sjukt och jag minns att November var typ bästa månaden. Nu är det jättetunt med snö i Sunshine och det är stenar överallt inte så kul... 
 
Sen sist jag skrev hann jag flytta till ett hostel som jag höll på att spy på under den veckan jag bodde där lagade jag mat en gång så äckligt var köket. Och jag har hittat ett rum ÄNTLIGEN! Flyttade in igår kväll hade sån tur för jag bor riktigt riktigt bra nu. Har mitt egna rum med queen size bed, eget badrum och det är en hund här. Så mysigt! Enda minus är att det bara är jag och hon som äger huset så det är ingen i min ålder jag kan hänga med men va fan jag betalar mindre än jag gjorde förra vintern och då delade jag rum med Emelie och toan med 4 andra. Sen kanske jag bara kan stanna till december men jag är så glad att jag slipper bo på det där vidriga hostelet. 
 
Alla jag jobbar med verkar väldigt gulliga, vi är 55 stycken totalt så jag har noll koll på namn, skönt att jag känner många sedan innan. Men det blir nog en bra säsong det här, bara vi får mer snö. Hade önskat att Emelie kunnat vara här också. Saknar min bästa vän.
 
Mitt nya rum, notera att det INTE är en äcklig matta till golv! (Det är normalt det överallt utom badrummet i det här landet, okej köket också)
 
Fint badrum va?