I WANT TO MAKE MEMORIES ALL OVER THE WORLD

2011-10-27
22:03:43

Gut Osterrade- Fromberger Zucht und Sportpferde GMBH

Nu är jag egentligen väldigt elak men jag hittade precis Carolines (tjejen som är här och tränar ett par månader) blogg och hon hade tagit så himla fina bilder så jag var helt enkelt tvungen att sno dem (a) Men HÄR kan ni läsa hennes blogg och hennes tid här i Bovenau. För jag har aldrig egentligen lagt upp några rättvisa bilder på det otroligt vackra stället som jag faktiskt bor på! Så ENJOY!

Skrittmaskinen


Det "stora" huset där familjen bor och även Jani och Matilda har en del av huset. Eller vad man kallar det, herrgård? slott?


Ridhuset, det står årtal på nästan alla byggnader, det här är från 1837 skulle jag tro- coolt. Alla byggnaderna är även K-märkta (eller T-märkta som det heter i Tyskland)


Ett av stallen, "lådan" ni ser till vänster är där vi inseminerar stona på våren.


Spolspiltan med solarium, ser helt förjävlig ut på den här bilden hehe fullt med sand...
2011-10-27
21:33:49

Bild från igår!

Det här var en ganska fin bild tycker jag :) Sista tävlingen på bra länge :(
För övrigt så har jag haft en mördardag idag. Eller ja så hemsk var den väl kanske inte men den tog aldrig slut! Och kändes inte som jag fick något gjort och allt gick bara emot mig och ja jag vet inte vad. Kände mer för att gå in och lägga mig under täcket haha. Blev inte klar förns  7 och då fick jag hjälp av Lollo (som var ledig idag) som var supergullig och räddade min kväll :) och det är fortfarande ett gigantiskt berg av saker som ska smörjas... Men ibland blir det så. Det har varit kunder här hela dagen så blev lite kaos. Började liksom inte höa förns tio i sex och då ska jag egentligen sluta sex och det tar väl en dryg timme om man är själv efter att man börjat fodra så ja ni kan ju föreställa er själva... Det är dagar som dessa jag känner att fy fan vad skönt det ska bli och komma härifrån! Tur att det inte är så ofta ;)
2011-10-26
20:17:15

Tävlingsdags

Som sagt, tävling med Lassie idag!
Vi var fyra pers på sex hästar så hade en ganska chill dag. Caroline hade med sig sina två hästar, Jani hade Cannavaro och Julety och Matilda red Check Me Out. Alla hästar utom Lassie och Strazzo (Carolines ena) skulle gå första klassen så hjälpte till på framhoppningen och så först.

Sen andra klassen skulle jag äntligen rida. 1.15 med unghästarna (utom tävlan då). Och hon var superfin på framhoppningen, gick väldigt fint och så. Men inne på banan så jaa, gick det väl mindre bra kan man säga. Hon spänner sig ju ganska lätt och blir väldigt mycket av och på... Men de två första sprången var bra, sen skulle jag hoppa en kombination och jag vet inte riktigt vad som hände där, hon stod emot som fan. Och jag blev väl lite stressad också tror jag. Så hon stannade två gånger innan jag tredje gången tvingade över henne men då vart det ett så uruselt språng så jag kunde inte hoppa b-hindret så stannade alltså ut mig :( SKIT. Hoppade första hindret en gång till innan jag gick ut och då var hon fin så jag vet inte vad hennes problem var. Han tyckte hon var fin de två första iaf och att jag inte skulle hänga upp mig på den rundan. Skulle ta ett par längre sporrar till nästa klass så hon lyssnade lite mer på min skänkel.

Sen andra gången jag skulle rida var hon fortfarande jättefin på framridningen tjurade lite mer med de andra sporrarna... Men sån är hon... Väl inne på banan iaf så var det lite noll kontroll ibland, eller den känslan iaf. Hon drar iväg som fan men ändå måste jag va på med skänkeln hela tiden för att hon inte ska stanna eller hoppa åt nåt annat håll. Hon gick iaf väldigt bra de fyra första sprången sen 5an som var en kombination (igen..) så tveka hon men jag tryckte över henne! Dock kom vi väldigt dåligt över både a och b-hindret så rev båda. Sen gick väl resten av banan helt ok. Jani tyckte det var bra och att jag skulle va nöjd. Han sa att hon var nästan tvungen att gå så då hon hade stannat klassen innan så han tyckte jag red bra ändå. Så får väl va okej-nöjd iaf. Var ju faktiskt gaaalet länge sen hon tävlade och vi kom runt med 8 fel.

Caroline tog en fin bild på oss iaf så ska se om jag inte kan lägga upp den här! Sen filmade Jani också men tror inte de har nån sladd så man kan föra över på datan... tyvärr.
okej, sjukt ful bild men ni får hålla till godo med den helt enkelt :) Lassie knoppad vilket är väldigt ovanligt!