I WANT TO MAKE MEMORIES ALL OVER THE WORLD

2011-06-30
22:59:05

Torsdag

10e arbetsdagen på raken idag, börjar bli rätt segt att komma upp på morgonen, så en ledig dag snart hade inte suttit fel. Vi gick iaf ut 06.30 som vanligt och möts av två mockade stall och en översvämning i ett tredje stall. Idiothingsten från Quick Orion hade sparkat sönder vattenkoppen IGEN så det var vatten i hela stallgången och ett antal boxar. Stor suck! Att dom aldrig ska lära sig liksom… Tredje gången nu.. Idag stod alltså även mockning på schemat men iom att Jani redan gjort 2 stall och höll på med det tredje var det bara 7 boxar kvar (jag vill inte ens veta när han gick upp) så det var ju skönt för mig ;)


Sen efter frukost var veterinären här och det tar alltid lite tid så hann bara rida två hästar innan lunch, Careto och Dobby. Och jag fick hoppa lite på Careto! Kul :D bara lågt men första gången jag får skutta på nån av hans hästar och Careto är ju bara 4. Förhoppningsvis hoppar vi Lassie nu efter lunch.  Sen ska även hingstarna löshoppas så slipper longera dem idag, skönt. Även om jag faktiskt inte har så mycket emot dem längre så kan det var skönt att göra något annat.  Sen tror jag han gärna vill longera dem någon dag för att se hur de går, kan vara lite kul att höra om man gjort ett bra jobb eller inte för hittills är jag den enda som longerat dem.


Dagens lunch var för övrigt jättegod! Typ paj med tomat och lök och crème fraische till. Mumma.


Idag sa föresten Jani till mig att Johanna inte får ta ut Long Deal i skritten för han är lite kocko (läs: mycket) och han vill inte att hon ska göra sig illa. Då undrar jag, är det okej om jag gör mig illa?! Ofta jag är typ mindre värd? Eller mer tålig? Lite konstigt det där, jag får ju ta hand om alla puckohästar. Men så kom jag på att han kanske inte har henne försäkrad? Vilket är väldigt dåligt men då känns det lite mer okej iaf ;) jag vill iof kunna ta hand om alla hästar men man blir ju lite fundersam.


Igår efter jobbet åkte föresten vi och Cissi till Schacht-Audorf och åt glass i glassbaren, alltid skönt att komma iväg en stund. Och Cissi åker hem snart, sista juli tror jag och det är ju verkligen jättesnart! Tråkigt :( och ikväll blire Citty-Park och lite shopping!


Så nu ska jag snart lägga upp de här blogginläggen men väntar på att Johanna ska bli klar så kan passa på att skriva lite till ;)


Efter lunch skulle vi köra ut några av avelsston till deras bete typ 15 minuter bort så Jani och jag åkte iväg med lastbilen fram och tillbaka 2 ggr (vilket han tyckte va jättebra för då kan jag köra dit och kolla dem när han inte är där) så när vi väl kom tillbaka var klockan ganska mycket så då hoppade jag och Johanna för honom. Och det gick faktiskt väldigt bra! Hon är fortfarande lite mycket tillbaka men det blir bättre iaf. Nästa helg ska vi kanske få tävla dessutom! KUL :D Sen kommer jag tyvärr (antagligen iaf) inte kunna vara ledig nåt den här veckan vilket suger lite grann men tyckte faktiskt det var viktigare att Johanna är det iom att hon bara varit här två veckor och precis börjar komma in i det och då brukar man vara lite extra trött det var jag iaf. Och då tyckte jag det var superviktigt att va ledig. Nu är jag så van vid att jobba mycket så känns inte som det spelar såå stor roll (även om en sovmorgon INTE hade suttit fel, segt att gå upp tjugo över sex varje dag…) Sen kanske jag skulle få en eftermiddag men liksom vad ska jag göra då? Ska typ ändå va dåligt väder och jag får ju ingen sovmorgon så kan lika gärna skita i det.

2011-06-28
22:54:00

Dienstag

Planen var att bada ikväll men så skulle vi åka och handla så när vi väl var klara var vi inte lika badsugna längre då hade man ju blivit kall. Fast det är helt sjukt varmt och härligt haft strålande sol hela dagen! Jobbade såklart och idag har jag gjort NIO hästar OCH varit klar 5 i 6. Inte illa måste jag säga vet inte riktigt hur jag kunde va så snabb för har ändå hjälpt till med fodringar och sopa och så. Fast Johanna fick byta de flesta i skritten för hon hade bara sex hästar. Eller hon fick longera Cannavaro sen på grimma så sju blir det då. Har longerat 2åringarna och de har blivit så himla duktiga, till och med Clarimbus gör det jag ber honom om och han har varit så himla puckad och skitjobbig innan! So now we finally come along som Jani alltid undrar. Sen har jag ridit Careto och Dobby och sen Lassie och så longerat Condoctro den söta 4-åriga hingsten. Condoctro är verkligen skitsöt så himla fint huvud och rör sig jättefint! Ska ta en bild på hästarna nån dag, meen han kan va ett litet monster, bitts och man kan aldrig riktigt lita på honom. Ibland när Jani rider är han helt cp haha.  Careto är också  4, en valack som har superfin galopp och man kan inte tro att han är så ung för han är så välutvecklad dock är han jäkligt trög så man får rida som ett litet djur på honom! Dobby, eller Conland G som han egentligen heter har jag bara ridit typ tre gånger än så länge men han gillar jag! Han är 5 år och tävlar 1.30 nu tror jag. Väldigt rolig att rida :)


Idag när jag red Lassie så kom Peter ut och skulle kolla (vet inte varför) så då fick jag typ lite privatlektion av honom. Så fick en del bra tips och så. Jag jobbar ju inte för honom och min första tid här så sa han verkligen inget mer än ”morgen” till mig men nu börjar han skämta och prata lite och så. Skönt! Och han är faktiskt rätt rolig, var typ rädd för honom i början haha ;) Antar att han gillar mig iaf för annars hade han nog inte tagit sig tiden att hjälpa mig för han är typ det lataste som finns!


Annars har det varit en rätt vanlig dag om än körig fler såna dagar lär det bli för nu har den nya mockgubben (som förövrigt suger) sagt upp sig- ÅNGEST! Förhoppningsvis har han en annan som är intresserad, han trodde det. Tror föresten Jani fortfarande fixar med höet och klockan är liksom halv elva, stackaren…

 

2011-06-27
22:53:00

Fohlenprämie

Ska snart sova men tänkte skriva lite först så kan jag lägga upp det nästa gång jag är ute på nätet :)


Har varit en rätt lång dag idag med mycket att göra. Jani och Matilda har varit i Fehrman hela helgen, Jani kom hem igår men Matilda åkte vidare till Sverige och blir borta typ två veckor tror jag. Så blir bara vi tre nu. Idag iaf så skulle två av fölen brännmärkas så vi började dagen med att snygga till stona lite (vilket behövdes!) sen chipmärktes fölen innan vi tryckte in dom i lastbilen- de vill inte gärna gå in frivilligt även om mamma är där inne. Sedan åkte Jan med lastbilen och jag efter i hans bil (trodde ALDRIG jag skulle få köra hans nya fina bil) för vi skulle bara lämna av hästarna hos hans kompis och sen åka och hämta dem på eftermiddagen så skulle kompisen hjälpa oss. Sen var det järnet hem och rida Careto och Dobby och sen longera 2- åringar innan lunch. Det kommer för övrigt komma en till så då har jag 5 hingstar- mindre kul….. Idag så började jag med att ha dem lite inspända och det gick faktiskt mkt bättre än jag trodde! Så det var skönt :) Sen åkte vi iväg igen för att hämta hästarna så då försvann en timme till så fick rida Lassie efter vi hade fodrat och allt.


Det har föresten varit galet varmt idag! SUPERSKÖNT! Nästan (bara nästan) för varmt, ska inte klaga liksom :) så vi tänkte åka och bada efter jobbet men det blev så sent då jag inte var klar förns typ halv åtta så vi tar det imorn istället…


Förra veckan var det ju som sagt Kieler Woche! Så vi var ute fredag och lördag så var helt död i söndags och lagom avis på Johanna som var ledig och sov hela dagen haha. Sov typ 4-5 timmar under hela helgen. Men vi hade skitkul! Var packat med folk överallt men det var jätteroligt :D Jäkligt svårt att få taxi hem i lördags dock. Alla som vi lyckades få att stanna var antingen upptagna eller ville att vi skulle vänta i 3 timmar, jo men visst liksom. Så vi liftade med en tysk som inte kunde ett ord engelska för 20 euro (så vi tjänade iaf 10 euro!) och jag fick användning för min grymma tyska… hehe not. Vi kom hem iaf :D och ”rechts oder links” kommer man faktiskt ganska långt på :P


Den här veckan kommer vi antagligen ha skitmycket att göra så blir nog att jobba över en del tyvärr men hoppas det fina vädret håller sig till när jag är ledig för jag vill sola! (när jag nu kommer kunna va ledig undrar jag?) Imorn har vi fyra hästar till som behöver jobbas och Jani kommer antagligen va ute på åkern och fixa med höet hela dagen.